Boekpresentatie Muziek te Paard

Door jonkheer mr. Georg Reuchlin

Op vrijdagmiddag 14 oktober 2016 bezocht Jonkheer Mr. Georg Reuchlin het Kessels Muziekinstrumentenmuseum te Tilburg voor zijn boekpresentatie. Met om 14.00 uur de presentatie en uitreiking aan belangrijke personen van zijn werk ´Muziek te Paard’. Aansluitend volgde om 14.30 uur in het auditorium het optreden van de Fanfare der Bereden Wapens (in vroegere tijden een muziekkorps te paard) met een aantal militaire werken. In het bijzijn van De heer Paul Kessels en bestuurslid de heer Hans van den Muijsenberg waren we getuige van een strakke militaire en muzikale exercitie van dit korps. Daaropvolgend sloot men af met een algehele rondleiding in het Kessels Muziekinstrumentenmuseum. In de vorige eeuwen was Kessels leverancier van muziekinstrumenten aan diverse legers in Nederland en ver daarbuiten.