Kessels Museum, sinds medio 2022 gevestigd in hartje Tilburg, beheert het erfgoed van Kessels Muziekinstrumentenfabriek, een innovatieve fabriek van muziekinstrumenten in Tilburg (1886 – 1955), met internationale faam en reikwijdte. In totaal werden er meer dan een half miljoen muziekinstrumenten gemaakt, die hun weg vonden over de hele wereld. In Kessels Museum beleef je er verhalen én de muziek die bij deze rijke geschiedenis hoort. Met een aansprekende vaste presentatie en prikkelende (muzikale) activiteiten, wordt dit erfgoed toegankelijk gemaakt voor een breed publiek; van specialist en muziekkenner tot gezinnen met kinderen en schoolgroepen.

Om het museum en de programmering verder te ontwikkelen en uit te bouwen zijn we op zoek naar een:

Coördinator Museale Zaken

voor 8 tot 12 uur per week

die als onderdeel van een kleine professionele staf, in staat is om het museum naar een volgende stap in haar professionalisering te brengen.

De coördinator museale zaken is -in samenwerking met het bestuur- verantwoordelijk voor (uitvoering en actualisering van) het museumbeleid, de collectieregistratie en -ontsluiting naar het publiek, de vaste presentatie (inclusief verdere ontwikkeling van het KidsMuziekLab) en het educatieve beleid en de programma’s voor het onderwijs. Dat doe je samen met een collega die verantwoordelijk is voor de marketing en communicatie en een collega die de dagelijkse gang van zaken coördineert, van boeking tot inroostering van de vrijwilligers.

Heb jij een opleiding en/of ervaring binnen het brede museale werkveld (Reinwardt Academie of vergelijkbaar), kennis van collectiebeleid tot museale presentaties en educatie voor een breed publiek? Ben jij in staat om te schakelen van beleidsniveau naar detailniveau en op proactieve wijze handen en voeten te geven aan de plannen uit het beleidsplan 2023? Ben je gewend aan het werken met een grote groep enthousiaste vrijwilligers? En heb je zin om te pionieren in een nieuw museum, waar al veel is ontwikkeld, maar ook nog heel veel zaken opgepakt kunnen worden, waarbij je veel creativiteit kwijt kunt?

Dan zoeken wij jou!

We ontvangen graag je motivatie en CV via info@kesselmuseum.nl, o.v.v. ‘vacature coördinator museale zaken’. Reageren op deze vacature kan tot 13 maart 2023. Vragen over het museum en de functie, kun je via hetzelfde mailadres sturen.

De eerste gesprekken staan gepland voor donderdag 23 maart.

Kessels Museum biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging/vast dienstverband. Inschaling gebeurt op basis van kennis en ervaring, arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VRM (Verzelfstandigde Rijksmusea).

Kessels Museum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid en diversiteit binnen onze organisatie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren.

woensdag 15 februari 2023 | Nieuws

Mathieu Kessels