Kessels Museum wil zich op een spelende en educatieve manier inzetten op cultuurparticipatie voor kinderen. Muziek en de beleving eromheen stelt kinderen in staat zich te ontplooien en mee te doen. Muziek maken geeft plezier en brengt kinderen samen, het prikkelt hun creativiteit. Door kinderen actief deel te laten nemen, geven kinderen vorm en betekenis aan een veranderende omgeving. Meedoen aan cultuur heeft bovendien een positieve uitwerking op hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Het KidsMuzieklab bevindt zich op de bovenste verdieping van het Kessels Museum. Daar kunnen kinderen/jongeren om op een uitdagende en creatieve wijze spelen en experimenteren met de klanken en mogelijkheden van diverse akoestische en digitale instrumenten. Daarnaast worden er ook workshops ‘Zelf een eigen instrument bouwen’ georganiseerd.

Workshop ‘Zelf een instrument bouwen’

In het Kessels Museum kunnen kinderen van 4-12 jaar een workshop volgen waarin zij samen met een kundige begeleider een muziekinstrument bouwen. Daarvoor worden naast de standaard entreeprijs geen extra kosten berekend. Deze workshop wordt in principe elke woensdagmiddag gegeven van 14.00 tot 15.00 uur. Maximaal aantal deelnemers per workshop is 8. Aanmelden kan via een e-mail naar kids@kesselsmuseum.nl.

Speurtocht

Kinderen kunnen tijdens de vaste openingstijden met een speurtocht op onderzoek gaan door het museum. Deze is geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Kinderfeestjes

Wil je een verjaardag vieren in het KidsMuziekLab? We bieden de mogelijkheid voor een kinderfeestje op aanvraag. Dit feestje in het museum duurt ongeveer 1,5 uur op woensdagmiddag en vrijdagmiddag, aanvang 14.00 uur, voor maximaal 8 kinderen op aanvraag.

We bieden de volgende mogelijkheden:
* Speurtocht door museum met workshop, waarbij de kinderen een leuk instrumentje kunnen maken.
* Speurtocht door museum met workshop met na afloop een verwennerij bij horeca De Harmonie.

Natuurlijk maken we met de kinderen veel muziek en kunnen zij experimenteren met alle instrumenten in het KidsMuziekLab.

Zie hier de entreeprijzen. Let op: bij de vermelde prijs van het feestje is de toegang van de begeleider (s) niet meegerekend.
Stuur je aanvraag voor een kinderfeestje naar kids@kesselsmuseum.nl en na onze bevestiging gaan we op de afgesproken datum met de kinderen aan de slag!

Educatie onderwijsprogramma basisschool

Het museum wil in de toekomst de bovenste verdieping verder uitbreiden met speciale onderdelen voor kinderen, maar tot die tijd kunnen we al een onderwijs programma aanbieden voor basisschoolleerlingen voor zowel de boven- als de middenbouw van het primair onderwijs. Meer informatie >

In het KidsMuziekLab kunnen kinderen veel instrumenten zelf ontdekken