Kessels Museum wil zich op een spelende en educatieve manier inzetten op cultuurparticipatie voor kinderen. Muziek en de beleving eromheen stelt kinderen in staat zich te ontplooien en mee te doen. Muziek maken geeft plezier en brengt kinderen samen, het prikkelt hun creativiteit. Door kinderen actief deel te laten nemen, geven kinderen vorm en betekenis aan een veranderende omgeving. Meedoen aan cultuur heeft bovendien een positieve uitwerking op hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Het KidsMuzieklab bevindt zich op de bovenste verdieping van het Kessels Museum. Daar kunnen kinderen/jongeren om op een uitdagende en creatieve wijze spelen en experimenteren met de klanken en mogelijkheden van diverse akoestische en digitale instrumenten. Daarnaast worden er ook workshops ‘Zelf een eigen instrument bouwen’ georganiseerd.

Workshop ‘Zelf een instrument bouwen’

In het Kessels Museum kunnen kinderen van 4-12 jaar een workshop volgen waarin zij samen met een kundige begeleider een muziekinstrument bouwen. Daarvoor worden naast de standaard entreeprijs geen extra kosten berekend. Deze workshop wordt in principe elke woensdagmiddag gegeven van 14.00 tot 15.00 uur en 15.30 – 16.30 uur. Maximaal aantal deelnemers per workshop is 8. Aanmelden kan via een e-mail naar kids@kesselsmuseum.nl.

Speurtocht

Kinderen kunnen tijdens de vaste openingstijden met een speurtocht op onderzoek gaan door het museum. Deze is geschikt voor de leeftijd tot 12 jaar. Heb je alle opdrachten goed uitgevoerd, dan ligt er een klein presentje klaar!

Educatie onderwijsprogramma basisschool

Het museum wil in de toekomst de bovenste verdieping verder uitbreiden met speciale onderdelen voor kinderen, maar tot die tijd kunnen we al een onderwijs programma aanbieden voor basisschoolleerlingen voor zowel de boven- als de middenbouw van het primair onderwijs. Meer informatie >

In het KidsMuziekLab kunnen kinderen veel instrumenten zelf ontdekken