Onlangs sloten de drie 3e jaars PABO studenten aan de Fontys Hogeschool Tilburg Stijn van Tuin, Lotte van Ras en Manon Barendse hun stageproject af. 10 weken lang gingen zijn aan de slag met de opdracht een bijdrage te leveren aan het aanbod van het educatieve programma binnen het museum gericht op basisschoolleerlingen. Samen onderzochten zij voor welke doelgroep het Kessels Museum het beste het basisprogramma kon ontwikkelen.

Muziek verrijkt en verbindt. Dat wist Mathieu Kessels bijna 150 jaar geleden al. Vanuit de geschiedenis en het erfgoed van Kessels kan men leren over deze Tilburgse geschiedenis én om wat te leren over muziek en muziekinstrumenten. Het programma dat uit hun onderzoek ontstond bestaat uit drie onderdelen: de voorbereidende les, het museumprogramma én de afsluitende les op school en zijn vakoverstijgend en lesstofvervangend.

Basisschool de Triangel werkte mee en liet leerlingen van groep 5 het nieuw ontwikkelde programma testen. “Alle leerlingen en leerkrachten kwamen mega enthousiast terug! Fijn dat er zoveel vrijwilligers waren, er was voldoende begeleiding. Ook de drie werkvormen zorgden voor een interessant en afwisselend museumbezoek.”

dinsdag 9 mei 2023 | Nieuws

Manon Barendse, Stijn van Tuin en Lotte van Ras