Op donderdag 25 mei 2023 stelt cultureel-dansend-kunstmakend-organiserend-Tilburg haar deuren open tijdens de Cultuurroute013 van Stad van Makers en Ticket to Tilburg. Van 16.00 – 21.00 uur kun je op avontuur langs 16 locaties. Daar proef van al het moois dat Tilburg te bieden heeft. En Kessels Museum is een van deze locaties met een interessant programma.

Niet alleen verzorgen diverse muzikanten een optreden, maar je kunt aansluiten om in een korte toelichting meegenomen te worden naar het erfgoed van Mathieu Kessels en te horen welke mogelijkheden een interactieve beleving in het KidsMuziekLab biedt. Een gratis bezoek aan het museum is dan vanzelfsprekend je volgende stap!

Programma:
16:05 – 16:25: Optreden trompetdocent Niek Jacobs met leerlingen Factorium
16:45 – 17:05: Intro Historie Kessels
17:10 – 17:35: Trio ‘Balabos’, balafoon, N’Goni en zang
17:45 – 18:05: Intro Historie Kessels
18:10 – 18:35: Klarinet Ensemble, muziekvereniging de Nieuwe Koninklijke Harmonie
18:45 – 19:05: Intro Historie Kessels
19:10 – 19:35: Optreden Theophile Bialek, klassiek gitaar, masteropleiding Fontys
19.45 – 20.05: Intro Historie Kessels
20.10 – 20.35: Intiem pianoconcert van Valèria Blasco, masterstudent

Leerlingen Factorium
Factorium biedt lessen voor alle leeftijden en niveaus. Voor kinderen adviseren wij om te starten vanaf 7-8 jaar. De trompet is een veelzijdig samenspeelinstrument en Niek Jacobs is de enthousiaste trompetdocent die kinderen begeleidt.

Trio Balabos
Balabos is een ensemble met Balafoon, N’Goni, Percussie en Zang en brengt traditionele balafoonstukken uit Burkina Faso en Mali.  In de songs worden dagelijkse zaken bezongen uit het leven in de Savanne. Een sfeervol optreden waarin ontroering en humor verweven zitten. Paul Nas, percussie, is ook betrokken bij het KidsMuziekLab van het Kessels Museum.

Klarinet Ensemble
Dit ensemble, onderdeel van de muziekvereniging De Nieuwe Koninklijke Harmonie, bestaat uit vijf klarinettisten waarvan een de basklarinet bespeelt. Het repertoire bestaat uit licht klassieke en klassieke muziek. Al eerder verzorgden zij succesvol optredens in het Kessels Museum.
foto

Theophile Bialek
Hij is een Franse student klassieke gitaar, en studeert aan de FONTYS School of the art en Het concertprogramma is samengesteld uit stukken uit de 19e eeuw en stukken uit het begin van de 20e eeuw.

Valèria Blasco
Geboren in Barcelona, ​​Spanje, begon Valèria Blasco haar klassieke pianostudie en twee jaar later met viool. Gedurende 9 jaar heeft ze haar studie gecombineerd met lesgeven in piano en muziektheorie aan conservatoria en muziekscholen in Spanje. Evenals privé vioollessen. Momenteel volgt ze haar Master of Music aan Fontys bij prof. Vitaly Samoshko en volgt ze lessen bij prof. Frank Van de laar.

Meer informatie
Kijk voor meer info op de website van Ticket to Tilburg.

 

Publicatiedatum: woensdag 17 mei 2023
Theophile Bialek

Meer nieuws

Originele Van Gorp-viool naar Kessels Museum

Originele Van Gorp-viool naar Kessels Museum

Het Kessels Museum heeft muziekinstrumenten van veel Tilburgse instrumentenbouwers in de collectie, maar een viool van Jan van Gorp ontbrak. Jan van Gorp( 1885-1955) stond bekend als de neuriënde vioolbouwer. Hij werkte sinds 1899, toen was hij veertien, voor de...

Lees meer
Geert van Nunen ontvangt Kessels Kornuit 2023

Geert van Nunen ontvangt Kessels Kornuit 2023

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst werd als blijk van waardering voor zijn ongekende toewijding en inzet voor het Kessels Museum de Kessels Kornuit 2023 uitgereikt aan Geert van Nunen. Het was een speciale ceremonie en natuurlijk heel verrassend; in...

Lees meer
Kessels Museum open voor Vrijwilligerssafari!

Kessels Museum open voor Vrijwilligerssafari!

21 September neemt ook het Kessels Museum deel aan dé open dag van vrijwilligersorganisaties “Vrijwilligerssafari”, georganiseerd door vrijwilligers.tilburg.nl. Speciaal voor geïnteresseerden zijn we open om hen te informeren over het werk dat je hier kan doen. Het...

Lees meer