Tilburger Paul van Bebber (77) is al sinds jaar en dag vrijwilliger bij het Kessels Museum als technisch conservator en chef Reparatieatelier. Hij leeft van de muziek en blaast zijn partijtje op zijn trompet in verschillende Tilburgse muziek gezelschappen, zoals het Seniorenorkest Tilburg. Paul is een van de weinige Kessels vrijwilligers die ‘echt’ van een stuk vlakke messing plaat een compleet spelend koperinstrument kan maken; een vak dat Paul vroeger uitoefende in de instrumentenfabriek van Schenkelaars in Eindhoven.

Begrijpelijk dat bestuur en vrijwilligers erg ingenomen zijn met zijn tomeloze inzet. Zijn grootste valkuil is misschien wel dat hij niet makkelijk ‘nee’ zal zeggen. Binnen zijn rol als technisch conservator bij het Kessels Museum is hij een echte vraagbaak voor de overige medewerkers die actief zijn binnen Kessels.

Alle reden voor het bestuur van het Kessels Museum te besluiten om Paul van Bebber te verrassen met de eerste uitreiking van de Kessels Kornuit. Deze jaarlijks terugkerende onderscheiding in de vorm van een prachtig glazen kunstwerk met inscriptie, werd door voorzitter Peter Vermijs en secretaris Hans van den Muijsenberg uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse uitstapje van alle Kessels medewerkers en bestuur. Paul en zijn vrouw Lenie waren zichtbaar ingenomen van de eer die hen te beurt viel.

Nationale Vrijwilligersdag
Vandaag is het ‘Nationale Vrijwilligersdag’, een landelijke en jaarlijkse dag op 7 december om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Veel locaties draaien op de kracht van vrijwilligers, zo ook het Kessels Museum. Wist je dat er ruim 40 vrijwilligers betrokken zijn verdeeld over de diverse taken? Elke dag worden de bezoekers welkom geheten door onze gastvrouwen. Een heel team van gidsen heeft zich bekwaamd om hen op een informele maar vooral interessante wijze rond te leiden. Op de bovenste verdieping in het KidsMuziekLab staat muziek maken sowieso centraal. Voor de kinderen zijn daar vrijwilligers aanwezig hen daarin te begeleiden. Ook zijn er elke dag mensen bezig in het reparatieatelier. Zij geven toelichting hoe en wat daar allemaal wordt gedaan.

7 december is dan ook de dag om deze kanjers in het zonnetje te zetten en hen een compliment te geven! Zij zijn, overal, van ongekende waarde. Vergeet dat niet!

Word ook vrijwilliger bij het Kessels Museum! Iets voor jou?

woensdag 7 december 2022 | Nieuws

vlnr Hans van de Muijsenberg, Peter Vermijs (Voorzitter bestuur), Paul van Bebber en zijn vrouw Leni.