Op 1 juli 2022 opende het Kessels Museum de deuren in het Huis van Muziek en sindsdien mochten we al veel bezoekers verwelkomen. Het museum maakte een mooie ontwikkeling door naar professionalisering met dank o.a. aan de enorm inzet van alle vrijwilligers! Het team breidde flink uit. Ook werd een mooi educatief programma voor basisscholen samengesteld. Het is een fantastische uitdaging de verrijkende en verbindende kracht van muziek bereikbaar en beleefbaar te maken voor een breed publiek; van specialist en muziekkenner tot gezinnen met kinderen en schoolgroepen. En dat op een manier die passend is in Tilburg Muziekmakersstad.

Ben jij er nog niet geweest? Heb jij het authentieke deel uit zowel het cultureel als industrieel Tilburgs erfgoed nog niet gezien en beleefd? Kom dan snel een keer op bezoek!

Het is de collectie die is overgebleven van de muziekinstrumentenfabriek Kessels dat oorspronkelijk op de plek van het huidige Spoorpark stond. De moderne opstelling maakt een bezoek uitdagend. Je ziet er tal van instrumenten en oude machinerie. Bijzonder is ook het KidsMuziekLab. Experimenteren met de klanken en zelf de mogelijkheden van instrumenten ontdekken; het is dé ruimte waar kinderen al heel jong kennis kunnen maken met uiteenlopende manieren om muziek te maken. Met een muzikale speurtocht kunnen zij door het museum struinen én in een workshop een eigen instrumentje maken.

Heb je zin in een praatje of heb je vragen over instrumenten? Stel ze aan de medewerkers in het Reparatie-atelier, waar muziekinstrumenten worden hersteld en onderhouden. En om je bezoek af te ronden neem je een leuke herinnering mee uit de museumwinkel. Tot ziens!

vrijdag 14 juli 2023 | Nieuws

Muzikale speurtocht voor kinderen