Op de geboortedag van Johann Sebastian Bach op 21 maart wordt voor de tweede keer in Tilburg de Happy Bachdag gevierd! Deze dag zal de hele stad in het teken staan van de muziek van Bach. Ook in het Kessels Museum!

Op meer dan twintig verschillende locaties in de stad Tilburg brengen musici muziek van Bach ten gehore. Concertjes worden verzorgd door professionele musici, studenten van Fontys AMPA en leerlingen van Factorium Cultuurmakers. Maar ook de beiaard van de Heikese Kerk speelt Bach. Verwacht daarnaast mini-concerten in het Dwaalgebied, een concert van James Oesi in The Black Box van Tilburg University en ook in het Kessels Museum.

De muziek van Bach kenmerkt zich door herkenning en troost. Ook al heb je zijn muziek nog nooit gehoord, het voelt meteen vertrouwd en dichtbij. Mooi om je dag mee te kleuren op dinsdag 21 maart; Bach tref je die dag door heel Tilburg.

Vanaf 10.00 uur gaat het Kessels Museum en de Harmonie speciaal open voor deze dag. Je treft er de dweilende muzikanten van Sounding Bodies, maar ook een concert van Odette Kolen-Van de Korput waarbij ze het verschil laat horen tussen traverso, Kessels fluit en dwarsfluit. (tijden: 10.30 – 11.00 uur en 11.30 – 12.00 uur).

Ivo van Leeuwen (TilburgSans) ontwierp speciaal voor deze dag een Happy Bachdag pictogram.

maandag 6 maart 2023 | Activiteiten, Nieuws

Happy Bachdag pictogram van TilburgsAns. Ontwerp: Ivo van Leeuwen.