Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april is het Nationale Museumweek. Speciaal daarom kun je ook op zondag van 10.00 – 17.00 uur het Kessels Museum bezoeken. Ontdek en beleef daar het muzikale erfgoed en live optredens. Goed nieuws: op 1 en 2 april scoor je al voor vijf euro een kaartje voor het indrukwekkende en interactieve museum. Doen dus en kom samen met je (klein) kinderen! De gidsen staan klaar om je op een inspirerende wijze rond te leiden.

Om je bezoek nog aantrekkelijker te maken zijn er gedurende het weekend diverse optredens:

Zaterdag 1 april

Optreden van het Klarinetensemble
Het Klarinetensemble is onderdeel van De Nieuwe Koninklijke Harmonie. Dit ensemble bestaat uit vijf klarinettisten waarvan een de basklarinet bespeelt. Het repertoire bestaat uit licht klassieke muziek. Onder leiding van Els Nienhuis geeft het ensemble gedurende de dag enkele optredens.

Zondag 2 april

Gitaarconcertjes in sessies van 25 minuten door Maya Descheemaeker. Zij is een jonge klassieke gitarist afkomstig uit Antwerpen. Door haar instrument te gebruiken om op een dieper niveau te communiceren zoekt zij nieuwe uitdagingen. Haar repertoire is divers, van Spaanse muziek tot Latijns-Amerikaans en zelfs wat Jazz.

 

Maria Margarida Lucas en Ema Catarina Lucas gaan lichte muziek spelen, respectievelijk op saxofoon en op klarinet.  Zij zijn masterstudenten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg!

 

 

Sybe Jan Tattersall (8 jaar) heeft de trompet ontdekt in het KidsMuzieLab, waar hij op allerlei blaasinstrumenten mocht blazen en instrumenten kon uit proberen. Hij ging vervolgens naar de muzieksafari lessen op het Factorium, en bleek inderdaad echt trompettist talent! Volgt nu wekelijks trompetles bij Niek Jacobs.

 

Extra Afrika Workshop
Daarnaast is er zowel op zaterdag als zondag een extra Afrika-workshop voor kinderen van 11.00 – 12.30 uur, verzorgd door Paul Nas. Deelname aan de rondleidingen en kinderworkshop is gratis.

Tip!
Leen tijdens de Museumweek samen met 1,4 miljoen andere kaarthouders je Museumkaart uit. Alleen dat weekend wordt niet gecontroleerd op identiteit. Geef je oma een museumbezoek, of check eens bij je buurman of hij een bezoek aan ons museum kan waarderen. Zo kunnen we samen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere erfgoed dat Mathieu Kessels in Tilburg achter liet. Leuk, want het museum is van én voor ons allemaal!

maandag 27 maart 2023 | Activiteiten, Nieuws

Het Klarinetensemble van de Nieuwe Koninklijke Harmonie