Kessels Museum zoekt Bestuursleden

Het Kessels Museum zoekt enthousiaste bestuursleden die hun passie voor muziek, educatie en cultuur willen inzetten om ons museum verder te laten groeien. We zijn op zoek naar een inspirerende voorzitter en een aspirant-bestuurslid die onze missie versterken en bijdragen aan het realiseren van onze doelen.

 

Over het Kessels Museum
Het Kessels Museum in Tilburg is een unieke plek waar muziek, onderwijs en cultureel erfgoed samenkomen. We beheren en presenteren een bijzondere collectie muziekinstrumenten, drukwerk en de nalatenschap van Mathieu Kessels, een belangrijke naam in de muziekinstrumentenbouw. Met onze missie “Muziek verbindt” zetten we ons in voor educatie en het behoud van muzikaal erfgoed, en we streven ernaar om muziek toegankelijk te maken voor iedereen.

Jij bent:

  • Ervaren in leiderschap en bestuur, bij voorkeur in de culturele, muzikale of non-profit sector.
  • Een bruggenbouwer die onze passie voor muziek, educatie en cultureel erfgoed deelt.
  • Iemand met sterke communicatie- en netwerkvaardigheden, die graag samenwerkt met partners binnen en buiten de culturele sector.

Als je de liefde voor muziek kunt koppelen aan bestuurlijke ervaring en een visie op educatie en cultuur, nodigen we je van harte uit om te reageren.

Interesse?
Stuur je motivatiebrief, waarin je jouw interesse en visie voor het museum deelt, naar info@kesselsmuseum.nl onder vermelding van ‘Vacature Bestuursfunctie’. Solliciteren kan tot 31 oktober 2024.

Het Kessels Museum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en nodigt kandidaten van alle achtergronden uit om te solliciteren. Dit is jouw kans om een cruciale rol te spelen in de verdere ontwikkeling van een cultureel instituut dat muziek, onderwijs en erfgoed hoog in het vaandel heeft. We kijken uit naar jouw bijdrage!

Met muzikale groet,
Team Kessels Museum
Stationsstraat 26, Tilburg

 

 

Publicatiedatum: dinsdag 15 oktober 2024

Meer nieuws

Open Monumentendag

Open Monumentendag

15 September is het Open Monumentendag! Ook dit jaar zet het Kessels Museum samen met horeca De Harmonie gevestigd in het Huis van Muziek de deuren open van 12.00 - 17.00 uur. Het Kessels Museum is die dag gratis toegankelijk!   Wat is er te doen? In het Kessels...

Lees meer
Arrangement ‘Verhaal van Kessels’

Arrangement ‘Verhaal van Kessels’

Ben jij benieuwd naar het muzikale erfgoed van Tilburg? Op donderdag 4 juli is het weer tijd voor 'Het verhaal van Kessels'! Eerst een rondleiding in het museum, dan een heerlijke lunch bij De Harmonie, en vervolgens een wandeling door de stad. De Stadsgidserij leidt...

Lees meer