Het Kessels Museum is op zoek een toegewijde en inspirerende voorzitter van het bestuur om de leiding te nemen in het bevorderen van de missie en visie van het museum en om bij te dragen in het realiseren van onze doelstellingen en het ondersteunen van onze missie.

 

Over het Kessels Museum
Het Kessels Museum is een unieke schat van muzikale geschiedenis, gewijd aan het behouden en tentoonstellen van Tilburgs erfgoed: een deel van de uitgebreide collectie muziekinstrumenten de drukkerij en uitgeverij van Mathieu Kessels. Ons museum is gevestigd in Tilburg en heeft als missie om de liefde voor muziek en muziekinstrumenten te verspreiden door middel van educatie en cultuurbehoud onder de titel “Muziek verbindt”.

Waar denken wij aan
Heb jij ervaring in leiderschap en bestuur, bij voorkeur in de culturele of non-profit sector en past de missie en doelstellingen van het museum bij jou. Herken je de passie voor muziekinstrumenten en cultureel erfgoed en heb je sterke communicatie- en netwerkvaardigheden dan willen we graag een gesprek met je aangaan. Stuur je sollicitatie en formuleer daarin je interesse in de positie en je visie voor het museum uiteenzet naar info@kesselsmuseum.nl onder vermelding van: vacature bestuursfunctie. Een eerste gesprek wordt dan snel ingepland. De deadline voor de sollicitatie is 15 oktober 2024.

Kessels Museum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en moedigt kandidaten van alle achtergronden aan om te solliciteren. Dit is een spannende kans om een essentiële rol te spelen in het leiden van een culturele instelling met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. We kijken uit naar jouw sollicitatie en jouw betrokkenheid bij ons museum te bespreken.

Met muzikale groet,
Team Kessels Museum
Stationsstraat 26, Tilburg

Publicatiedatum: donderdag 5 september 2024

Meer nieuws

Arrangement ‘Verhaal van Kessels’

Arrangement ‘Verhaal van Kessels’

Ben jij benieuwd naar het muzikale erfgoed van Tilburg? Op donderdag 4 juli is het weer tijd voor 'Het verhaal van Kessels'! Eerst een rondleiding in het museum, dan een heerlijke lunch bij De Harmonie, en vervolgens een wandeling door de stad. De Stadsgidserij leidt...

Lees meer
Ontdek muzikaal Tilburg met de Muzikale City Tour!

Ontdek muzikaal Tilburg met de Muzikale City Tour!

Ontdek Tilburg, de bruisende muziekstad waar alles samenkomt: het Factorium, jazzpodium Paradox, poppodium 013, de Rockacademie, de Dance Academy en nog veel meer. Sinds 2022 schittert er een nieuw juweel: een museum dat het vergeten verhaal vertelt van een ooit...

Lees meer