Het statige pand aan de Stationsstraat 26 was meer dan 100 jaar voor veel Tilburgers beperkt toegankelijk. Er was immers een particuliere vereniging met sociëteit gevestigd van de Nieuwe Koninklijke Harmonie. Er werd geoefend en opgetreden door de diverse orkesten. Veel verenigingsleden genoten er jarenlang van de muziek en het sociëteitsleven.

Het ledental van de vereniging liep zodanig terug dat het gewenst was naar meer openstelling van het gebouw en haar activiteiten te streven. Na een proces van enkele jaren is het nu zover dat het burgerinitiatief van drie partijen leidt tot de opening van ‘Het Huis van Muziek’. De drie partners hopen er het Tilburgse publiek en vele anderen in grote getalen te gaan ontvangen.

De feestelijke (her)opening vindt plaats in het weekend van 1 t/m 3 juli a.s.

In het fantastisch opgeknapte en gerenoveerde gebouw treft de bezoeker op de begane grond het restaurant De Harmonie aan. In de gemeenschappelijke ruimte bevindt zich dan de infobalie van het Kessels Museum, waar o.a. de entreebewijzen kunnen worden gekocht. In de beneden-gang loop je langs een tijdlijn met de geschiedenis van Kessels. Het museum is daarna te bezoeken op de eerste en tweede verdieping van het ‘Huis van Muziek’.

maandag 2 mei 2022 | Uncategorized