Ben jij geïnteresseerd in de muziekhistorie van Kessels in Tilburg? Dan is dit arrangement iets voor jou! In samenwerking met de Stadsgidserij en Restaurant de Harmonie organiseren we op 4 donderdagen in 2023 deze unieke belevenis!

In Tilburg is Kessels een gevestigde naam. Het verhaal van Marietje Kessels is alom bekend, maar dit arrangement gaat over de geschiedenis die haar vader Mathieu Kessels in deze stad schreef. Mathieu Kessels is de grondlegger van de muziekinstrumentenfabriek op de locatie waar nu het Spoorpark is. Maar zonder Jos Kessels, zijn oudere broer was hij hier nooit terecht gekomen. De basis lag in Heerlen, hun beider geboortegrond, maar allebei hebben zij hun muzikaliteit verder ontwikkeld in het Tilburgse. Ze componeerden, speelden zelf instrumenten, dirigeerden, organiseerden concerten, concoursen en jureerden. Ook werden door hen muziekstukken gedrukt en uitgegeven.

Rondleiding door de stad
Met een rondleiding door de stad leidt de Stadsgidserij je langs veel plekjes uit het leven van Mathieu Kessels. Deze eindigt in het Spoorpark waar een mooi kunstwerk hangt, gemaakt door kunstenaar en tevens vrijwilliger in het Kessels Museum, Tom Dubelaer, dat verwijst naar toen. In het museum, gevestigd in het Huis van Muziek, vind je een deel van de collectie, een expositie met interactieve opstelling en muziekbeleving. In het KidsMuziekLab kunnen kinderen heel veel instrumenten zelf uitproberen. Ook vind je er restaurant De Harmonie waar de lunch wordt aangeboden behorend bij het arrangement.

Vier donderdagen in 2023
Je kunt deelnemen aan dit arrangement op donderdag 7 september, 5 oktober, 2 november of 7 december 2023.

De kosten van dit arrangement bedragen € 25,00 per persoon + € 1,00 servicekosten. Bij dit arrangement kan geen gebruik worden gemaakt van de Museumkaart.

Klik hier voor meer info en om aan te melden voor dit arrangement.

woensdag 30 augustus 2023 | Activiteiten, Nieuws

De Kessels Muziekinstrumentenfabriek stond op de plek waar nu het Spoorpark is