Wil je meer achtergrondinformatie en verhalen dan in het museum is te vinden, dan kun je gebruik maken van een rondleiding.

Tijdens de vaste openingstijden zijn er gidsen die om 11.00 uur en 14.00 uur een rondleiding verzorgen en je meenemen langs de tijdlijn en de tentoongestelde instrumenten, gereedschappen, machines en archiefstukken en bezoeken zij het Restauratie-atelier van het museum. Je hoeft je niet van te voren aan te melden, maar sluit gewoon aan. Kom je als groep en heb je een reservering gemaakt, dan is er speciaal daarvoor ook een gids aanwezig.

Kessels wandeling ‘Met de muziek mee’

In samenwerking met het Kessels Museum heeft de Stadsgidserij Tilburg een Kessels wandeling ontwikkeld door Tilburg. Over de grondlegger van de enorme muziekinstrumentenfabriek met de eerste lopende band van de wereld, Mathieu Kessels, is immers meer dan genoeg te vertellen. Hij kwam in 1886 naar Tilburg, waar zijn kleine werkplaats flink uitgroeide. Zo is het een beleving om door de stad te struinen, langs de vele historisch plekken, het kunstwerk in het Spoorpark te bezoeken en te horen hoe belangrijk deze fabriek was en hoe hij Tilburg tot muziekstad maakte. De wandeling ‘Met de muziek mee’ start in de zomer van 2023 op inschrijving.

Kijk voor meer info op de website van de Stadsgidserij. Kun je niet zo lang wachten, dan is het altijd mogelijk een verzoek te doen voor de wandeling op aanvraag. Stuur een mail naar info@stadsgidserij.nl of bel Hans Brevet (planner) 06-48262711.

Het Kessels kunstwerk in het Spoorpark